Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Šonedēļ pieturēsies nepastāvīgs laiks
Publicēts 17. jūlijā, 2017.
Šonedēļ pieturēsies nepastāvīgs laiks, tomēr atsevišķas dienas gaidāmas arī siltas un lielākoties sausas, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Aizvadītās nedēļas izskaņa bijusi ievērojami sausāka nekā nedēļas pirmā puse un vidus – sestdien un svētdien vien dažviet valsts austrumos novērots pavisam neliels un īslaicīgs lietus. Arī gaisa temperatūra dienas laikā lielā daļā Latvijas paaugstinājusies līdz +20…+23°. Naktis, savukārt, nedēļas nogalē bijušas dzestras: vietām termometra stabiņš noslīdējis līdz +4…+7° atzīmei, sestdien 8 novērojumu stacijās pārspējot, bet 1 stacijā atkārtojot 15. jūlija minimālās gaisa temperatūras rekordu.

Turpmākā nedēļa, līdzīgi kā iepriekšējās, kopumā būs ar nepastāvīgiem laika apstākļiem – mākoņu daudzums būs mainīgs, sausākas dienas mīsies ar lietainākām, bet gaisa temperatūra atsevišķās dienās būs nedaudz augstāka kā iepriekšējā nedēļā.

Laika apstākļus šodien un rīt Latvijā noteiks ciklona dienvidu mala, līdz ar to šodien teritoriju no rietumiem austrumu virzienā šķērso atmosfēras fronte, kas nesīs nelielu līdz mērenu lietu. Pēcpusdienā aiz atmosfēras frontes apstākļi būs labvēlīgi atsevišķu gubu-lietus mākoņu veidošanās procesam, tādēļ īslaicīgs lietus atsevišķos reģionos gaidāms arī vakarā. Arī otrdien un trešdien situācija saglabāsies līdzīga un lielā daļā valsts var tikt gaidīti gubu-lietus mākoņi, kas nesīs nokrišņus. Gaisa temperatūra rīt un parīt dienā sasniegs +17…+22°, savukārt naktīs gaiss atdzisīs līdz +8…+10°. Šodien gaiss vēl nepaspēs iesilt vairāk par +20°.

Ceturtdiena, iespējams, būs sausākā nedēļas diena. Jau naktī uz ceturtdienu virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena apgabals. Laiks būs daļēji mākoņains, un, pūšot lēnam vējam, gaiss atsevišķos reģionos dienas laikā var iesilt līdz +24°.

Nedēļas nogalē Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies zema spiediena ieplaka, līdz ar to atkal gaidāms lietains laiks, turklāt pastāv varbūtība, ka piektdien vietām Latvijā nokrišņi būs pat stipri. Šī brīža prognozes liecina, ka arī sestdien un svētdien, lielākajā daļā reģionu uzlīs, tomēr nokrišņu intensitāte nebūs liela. Gaisa temperatūra nedēļas nogalē dienās pieturēsies +17…+22° robežās, bet minimālā gaisa temperatūra naktīs gaidāma +12…+17°.

Foto:stevepb/https://pixabay.com/en/users/stevepb-282134//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: