Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
The Washington Post: soda neesamība mudina Putinu uz tālāku agresiju
Publicēts 26. februārī, 2015.
Kad Ukrainas prezidents Petro Poršenko, Francijas un Vācijas līderu spiests, 12. februārī parakstīja Minskas vienošanos, viņš cerēja, ka iegūs pāris mēnešus miera, lai atjaunotu ekonomiku Kijevā un nostiprinātu militāro jomu, taču tā nenotika- Krievijas spēki raidīja spēcīgu uzbrukumu stratēģiski svarīgajai Ukrainas pilsētai Debaļcevei. Tas radīja jautājumu, vai Rietumu līderi uzņemsies lomu, lai sodītu Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par vardarbību un ārprātīgo agresiju, raksta ASV laikraksts "The Washington Post".

Laikraksts norādīja, ka līdz šim ASV un ES nav rīkojusies un Putinu sodījusi, tikai solot tālākas ekonomiskās sankcijas, ja Maskava "vēl vairāk" izvērsīs savu agresiju Ukrainā. Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons pauda, ka plašākas sankcijas tiks piemērotas tikai tad, ja būs vēl viena Debaļceve- par pašu Debaļcevi, kā izskatās, Kremlis nesamaksās.

"Šāda atbildes neesamība no Rietumu puses ir viens iemesls, kādēļ Ukrainas līderi ir pārliecināti, ka Krievija drīz vien atjaunos savu agresiju. Mūsu laikrakstam Ukrainas parlamenta deputāts atklāja, ka pēc viņa domām, nākamais Maskavas uzbrukuma objekts būs Mariupole, kura ir svarīga ostas pilsēta, lai atvērtu ceļu starp pašu Mariupoli un tikko okupēto Krimu."

"The Washington Post" rakstīja, ka tālākas rīcības neesamība par pamiera neievērošanu Debaļcevē, Putinā radīja pārliecību, ka viņš bez sekām var turpināt uzbrukumu, jo Vašingtona nekā nereaģēja, tikai uz papīra parakstīto vienošanos izmantoja kā ieganstu, lai Ukrainai nepiegādātu ieročus.

"Rietumu nevēlēšanās nodrošināt Ukrainai militāru atbalstu ir ielūgums Putinam savu agresiju turpināt. Un viņš turpinās, kamēr netiks apstādināts ar spēku. Ignorējot Minskas vienošanās pārkāpšanu un noraidot Ukrainas lūgumu pēc militāras palīdzības, Obama riskē sagraut Kijevas valdību, kuru, kā pats saka, atbalsta, kā arī aicina uz plašāku konfliktu ar Krieviju."

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: