Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Turcija apsver iespēju atbildēt uz Krievijas sankcijām
Publicēts 9. decembrī, 2015.
Turcija apsver iespēju ieviest pretpasākumus pret Krieviju, otrdien paziņoja Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu.

Lai arī iepriekš Turcija bija paziņojusi, ka neatbildēs uz Krievijas noteiktajām sankcijām, jo valsts nevēlas turpmāku kaitējumu attiecībām ar Maskavu, otrdien Turcijas premjerministrs nāca klajā ar paziņojumu, ka valdība apsver sankciju iespēju pret Krieviju.

"Jā, mēs uzskatam par nepieciešamu ieviest represīvas sankcijas," norādīja Davutoglu, piebilstot, ka iespējamie pasākumi tiks apspriesti pirmdien.

Vienlaikus viņš norādīja, ka cer, ka krīze ar Krieviju būs pārvarama un nebūs nepieciešams ķerties pie pretpasākumiem.

"Mēs esam gatavi visa veida sarunām ar Krieviju, bet mēs nepieņemsim nekādas pavēles," sacīja Davutoglu.

Kā zināms, saistībā ar nesen notikušo incidentu, kad Turcija netālu no Sīrijas notrieca Krievijas kara lidmašīnu, Maskava sākusi īstenot aktīvas pretdarbības pret turku uzņēmējiem un valsts pilsoņiem.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprinājis virkni sankciju pret Turciju, tai skaitā attiecībā uz lauksaimniecības produktu importu, kurš stāsies spēkā no 1.janvāra.

Kā liecina publiskotā informācija, no pārtikas produktiem aizliegti augļi un dārzeņi, tostarp tomāti, sīpoli, gurķi, vīnogas, aprikozes un āboli. Tiem pievienojušies arī vistas produkti un sāls.

Valdības rīkojumā iekļauts arī apturēt starpvaldību komisijas tirdzniecības darbību un noteikt ierobežojumus Turcijas transporta uzņēmumiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: