Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Turcija un Krievija gatavas atvērt jaunu lapaspusi abu valstu attiecībās
Publicēts 8. augustā, 2016.
Turcijas prezidents Redžeps Tajjips Erdogans norādījis, ka gaidāmās sarunas ar viņa “draugu” Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu “atvērs jaunu lapaspusi” attiecībās starp Turciju un Krieviju.

“Šī būs vēsturiska vizīte, jauns sākums. Es uzskatu, ka tikšanās laikā ar manu draugu Vladimiru [Putinu] tiks atvērta jauna lapaspuse mūsu valstu attiecībām” ziņu aģentūrai TASS ekskluzīva intervijā pirms savas vizītes otrdien Maskavā, sacīja Erdogans, piebilstot, ka “vēl ir daudz, ko darīt mūsu valstīm kopā”.

Turcija līderis uzsvēra arī Krievijas lomu Sīrijas konfliktā, norādot, ka to atrisināšana nav iespējama bez Maskavas līdzdalības. “Risinājums Sīrijas krīzei nav atrodams bez Krievijas. Mēs varam atrisināt Sīrijas krīzi tikai sadarbojoties ar Krieviju,” uzsvēra Turcijas prezidents, norādot, ka Krievijas dalība ir ļoti nozīmīga Sīrijas miera procesam.

Jau iepriekš Turcijas līderis uzsvēra, ka cer atsākt produktīvas sarunas ar Krieviju par Sīrijas jautājumu. Arī Kremlis pauda cerību, ka Turcijas nostāja Sīrijas jautājumā kļūs konstruktīvāka.

“Sīrijas krīze tiks apspriesta mūsu tikšanās laikā, un mēs ceram, ka Turcijas nostāja kļūs konstruktīvāka,” pauda Putins.

Vēl sava svētdienas intervijā ar TASS Erdogans veltīja kritiku Eiropas Savienībai (ES) , ar kuru ir saistīta jau 53 gadus. “ES spēlējas ar mums jau 53 gadus. Mēs konsekventi pierādām savu godīgumu un sagaidām to pašu no ES. Laiks atteikties no politikas dubultstandartiem,” sacīja Erdogans.

Kā zināms, attiecības starp Krieviju un Turcija sabojājās pēc tam, kad Turcija notrieca Krievijas militāro lidmašīnu netālu no Sīrijas robežas pērnā gada novembrī. Pēc incidenta Krievija ieviesa vairākas sankcijas pret Turciju, tostarp pārtikas embargo, tūrisma lidojuma aizliegumus uz Turciju, darba aizliegumu Turcijas pilsoņiem u.c.

Šogad pēc Kremļa lūguma, krievu ceļojumu aģentūras apturēja aizliegumu pārdot ekskursijas kompleksus uz Turciju.

Krievijas un Turcijas attiecības uzlabojas pēc Erdogana oficiālās atvainošanās Kremlis par incidentu, kas notika novembrī.

Foto:G20 Turkey 2015 / Pool images by Anadolu Agency/https://www.flickr.com/photos/g20_turkey//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: