Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ukraina aicina ES un ASV turpināt sankciju politiku pret Krieviju
Publicēts 29. maijā, 2015.
Ukraina paļaujas uz to, ka Eiropas Savienība (ES) un Amerikas Savienotās Valstis (ASV) būs vienotas un turpinās ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, ja tā turpmāk neizpildīs Minskas līgumu, paziņojis Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

"Ukrainai ir nepieciešams, lai ES un ASV būtu vienotas, tostarp jautājumā par sankcijām pret Krieviju. Nav šaubu, ka tās nepieciešams paplašināt, taču tas būs atkarīgs no tā, cik daudz darba Krievijas puse ieguldīs, lai īstenotu Minskas vienošanos," Kijevās drošības forumā sacīja Jaceņuks, piebilstot, ka Ukrainai nepieciešama diplomātiska un finansiāla palīdzība.

Premjerministrs uzsvēra, ka valdība nekad nesarunāsies ar kaujiniekiem, norādot, ka Ukrainas valdība nevēlas nekādas sarunas ar teroristiem, atbalstot vienīgi dialogu ar likumīgi ievēlētiem Doņeckas un Luhanskas Republikas pārstāvjiem.

Tikmēr Igaunijas un Zviedrijas premjerministri nākuši klajā ar paziņojumu, ka atbalsta sankciju turpināšu pret Krieviju, aicinot ES paplašināt ekonomikās sankcijas pret Krieviju nākamā mēneša laikā.

"Ir skaidrs, ka Krievija nepilda Minskas līgumā noteikto. Kamēr Ukrainā nebūs pamiera, mēs nevaram izskatīt nekādu sankciju samazināšanu," izteicies Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass.

Jau vēstīts, ne visas ES dalībvalstis ir vienisprātis par sankciju pastiprināšanu pret Krieviju.

Eiropas Savienības (ES) valstu līderi vienojušies, ka ekonomiskās sankcijas pret Krieviju būs spēkā līdz 2015.gada beigām, kad paredzēts pilnībā īstenot Minskas pamieru. ES Padomes prezidents Donalds Tusks cer, ka Eiropas valstis atbalstīs ideju par sankciju noteikšanu līdz 2015. gada beigām.

Kā zināms, ņemot vērā Krievijas agresiju Ukrainā, ES noteikusi pret valsti ekonomiskās sankcijas.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: