Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ukraina gatavojas atbildēt uz Krievijas noteikto pārtikas embargo
Publicēts 11. decembrī, 2015.
Ukraina gatavojas atbildēt uz Krievijas Federācijas noteikto importa aizliegumu pārtikas produktiem.

Ukrainas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministra vietniece Natālija Mikolska norāda, ka Kijeva plāno reaģēt uz Maskavas lēmumu noteikt Ukrainai pārtikas embargo.

Saskaņā ar viņas teikto, Ukraina gatavojas pasākumiem, lai aizsargātu Ukrainas ražotājus. Vienlaikus viņa neminēja nevienu iespējamo pasākumu, norādot vien, ka Ukraina varētu apstrīdēt Krievijas nelikumīgo darbību Krievijas Pasaules Tirdzniecības organizācijā.

"Mēs nevaram atļaut mūsu uzņēmumiem ciest zaudējumus Krievijas tirgus trūkuma dēļ," sacīja Mikolska.

Jau iepriekš izskanējis viedoklis, ka gadījumā, ja no 1. janvāra Krievija ieviesīs pārtikas embargo pret Ukrainu, Maskavu sagaida līdzīgs liktenis.

“Es vēlos, lai būtu skaidrs, ka Krievijas draudi par pārtikas embargo attiecībā uz Ukrainas precēm kļūst par iemeslu identiskai atbildei no Ukrainas puses,” paziņoja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, apliecinot, ka no 1.janvāra Ukrainas robeža būs slēgta Krievijas pārtikas produktiem un precēm.

Oktobra beigās Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs norādīja, ka Ukraina nevar būt divas brīvās tirdzniecības zonas dalībnieks, jo tas var radīt risku, ka Krievijā ieplūdīs daudz preces no trešajām valstīm. Viņš uzstāja uz konkrētiem pasākumiem risku novēršanai, taču, tā kā līdz šim Ukraina nav nākusi klajā ar Krievijai apmierinošu ieceri, Ukrainai draud pārtikas embargo, kā atbilde uz anti- Krievijas sankcijām.

Jau vēstīts, ka 18.novembrī Krievija pieņēmusi lēmumu noteikt pārtikas embargo Ukrainai, pamatojot savu lēmumu ar to, ka Ukraina pievienojusies Rietumvalstu sankcijām pret Krievijas Federāciju.

Saskaņā ar oficiālo informāciju, iespējams kaitējums Ukrainas ekonomikai var sasniegt aptuveni 1,5 miljardu dolāru gadā. Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks norāda, ka Krievijas rīcība maksās Ukrainas ekonomikai aptuveni 600 miljonu dolāru.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: