Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Ukraina sagaida, ka krīzes pastiprināšanas gadījumā ES rīkosies stingrāk
Publicēts 25. jūnijā, 2015.
Ukraina cer uz bargākām sankcijām pret Krieviju, ja situācijas Ukrainas austrumos saasināsies, paziņojis Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Dmitrijs Kuleba.

 

Ukraina cer uz bargākām sankcijām pret Krieviju, ja situācijas Ukrainas austrumos saasināsies, paziņojis Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Dmitrijs Kuleba.

"Ukraina cer, ka gadījumā, ja situācija Ukrainas austrumos saasināsies vai netiks ievērots Minskas līgums, Eiropas Savienība (ES) būs gatava nekavējoties veikt turpmākus efektīvus pasākumus, lai pastiprinātu sankcijas pret Krievijas Federāciju un palielināt tās izmaksas saistībā ar nelikumīgajām darbībām," sacīja Kuleba.

Pēc viņa vārdiem, Ukraina mudinājusi Krieviju ievērot savas saistības saskaņā ar Minskas līgumu, jo īpaši tos, kas attiecības uz pamieru, smago ieroču izņemšanu un sūtīšanu uz Ukrainu, robežas kontroli un Ukrainas pilsoņu nelikumīgu turēšanu nebrīvē.

“Ukrainai ir nepieciešams, lai ES un ASV būtu vienotas, tostarp jautājumā par sankcijām pret Krieviju. Nav šaubu, ka tās nepieciešams paplašināt, taču tas būs atkarīgs no tā, cik daudz darba Krievijas puse ieguldīs, lai īstenotu Minskas vienošanos,” iepriekš publiski izteicies Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

Jau vēstīts, ka ES vienojušās pagarināt ekonomikās sankcijas pret Krieviju par sešiem mēnešiem, ņemot vērā tās agresiju Ukrainā.

ES valstu līderi vienojušies, ka ekonomiskās sankcijas pret Krieviju būs spēkā līdz 2016.gada janvārim, kad paredzēts pilnībā īstenot Minskas pamieru. Oficiāls atzinums par sankciju pagarināšanu pret Krieviju tika iesniegts pirmdien, 22. jūnijā, ES ārlietu ministru Padomē.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: