Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ušakovs pauž gatavību ieņemt premjera amatu
Publicēts 14. decembrī, 2015.
Rīgas mērs, partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs būtu gatavs ieņemt Ministru prezidenta amatu, tā šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" atzina pats Ušakovs.

Ušakovs norādīja, ka būtu gatavs ieņemt premjera amatu. "Esmu partijas vadītājs, esmu nominēts un ja esmu nominēts, tad tas ir pienākums, ko esmu gatavs pildīt," sacīja "Saskaņas" līderis.

Savukārt vērtējot "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājas Solvitas Āboltiņas izredzes kļūt par premjeri, Ušakovs norādīja, ka visu izšķirs Nacionālās apvienības nostāja - ja partija mainīs savu lēmumu, tad Āboltiņai ir visas iespējas ieņemt valdības vadītājas krēslu.

No ZZS Ušakovs kā cienīgus premjera amata kandidātus minēja Saeimas deputātu Māri Kučinski un zemkopības ministru Jāni Dūklavu.

Rīgas mērs uzskata, ka nākamā valdība jāveido partijām, kuras iepriekšējās vēlēšanās ieguva lielāko vēlētāju atbalstu – “Saskaņai”, “Vienotībai” un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS).

"Mēs neesam ZZS fani, mēs nekad neesam bijuši "Vienotības" atbalstītāji, taču atbilstoši vēlētāju izvēlei, nākamā valdība jāveido trīs lielākajām Saeimas frakcijām - "Saskaņai", "Vienotībai" un ZZS," norādīja Ušakovs.

"Ja mēs skatāmies uz to, ko patreiz dara valdība - viņi nepieņem nepopulārus lēmumus, viņi pieņem stulbus lēmumus," sacīja Ušakovs, atbildot uz jautājumu, cik ilgi "Saskaņai" vēl būs izdevīgi strādāt Saeimas opozīcijā, tādējādi izvairoties no nepopulāru lēmumu pieņemšanas.

Viņš norādīja, ka valdības veidošanas procesā galvenā loma tās veidošanā ir ZZS, nevis "Vienotībai". Rīgas mērs uzsvēra, ka pašreizējās koalīcijas valdību jau iepriekš vadīja ZZS, lai gan premjeres amatu ieņēma “Vienotības” pārstāve Laimdota Straujuma.

Vienlaikus viņš norādīja, ka tas, cik veiksmīgi tiks izveidota valdība, lielā mērā būs atkarīgs no Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rīcības.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien, 10. decembrī, uzsāka sarunas ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām par jauna Ministru kabineta izveidošanu.

Valsts prezidents tikās ar pārstāvjiem no sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa”, partijas “Vienotība” un Zaļo un zemnieku savienības, savukārt 11.decembrī sarunās tikās ar Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”–”Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, Latvijas Reģionu apvienības un partijas „No sirds Latvijai” pārstāvjiem.

Lai Valsts prezidents nominētu Ministru prezidentu, šī amata kandidātam un viņa kabineta sastāvam jāgūst pilnīgs jaunveidojamās koalīcijas atbalsts.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: