Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Uzsāk kriminālprocesu RS mazgāšanas līdzekļu lietā ; Baurovska atsauc teikto
Publicēts 4. februārī, 2015.
Par «Rīgas satiksmes» iepirkto ūdeni uzsākts kriminālprocess, tā sava sociālā tīkla Twitter kontā raksta Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainārs Latkovskis.

 

Kamēr pēc TV3 raidījuma “Nekā personīga” sižeta, kurā atklātas “mahinācijām” uzņēmumā „Rīgas satiksme” uzsākts kriminālprocess, vienīgā lieciniece sižetam – Vita Baurovska savu teikto raidījumā ir atsaukusi un aizsūtījusi atvainošanās vēstuli Rīgas mēram Nilam Ušakovam.

Baurovska Rīgas domes priekšsēdētāju informē, ka sižetā runājusi nepatiesību, un bijusi spiesta to darīt, jo uz viņu izdarīts spiediens.

„Tilpnēs, muciņās, plastmasas mucās tika uzpildīts ūdens, ” – sižetā raidījumam „Nekā personīga” teica Baurovska, dodot pamatu versijai , ka „Rīgas satiksme”  ilgstoši par 280 000 tūkstošiem latu transporta mazgāšanai domātu līdzekļu vietā iepirkusi ūdeni.

Savukārt vēstulē mēram un videoierakstā viņa apgalvo, ka viss raidījumā teiktais ir bijusi nepatiesība.

„Es, Vita Baurovska, apdomājot visu notikušo pirms šī mana 2015.gada 2.februāra labprātīgā paziņojuma, apliecinu, ka informāciju, kas atspoguļota raidījumā „Nekā personīga, sniedzu vairāku faktoru iespaidā. Tiku informēta, ka, nesniedzot informāciju, būšu līdzdalībnieks kriminālnoziegumā, par ko tiks arī ziņots institūcijām,” videoierakstā saka Baurovska.

“Intervijā atspoguļotais nav ne ar ko pamatojams, tie ir tikai mani vārdi emocionālā un psiholoģiskā stāvokļa iespaidā. „Rīgas satiksmei” tika piegādāta nanotehnoloģiskā ķīmija, nevis ūdens, kā tika atspoguļots intervijā. Izsaku nožēlu par radītajām neērtībām „Rīgas satiksmes” vadībai, Aleksandram Beskorovainijam, Vjačeslavam Stunžānam un citām personām, kurām radīju zaudējumus. Nepieciešamības gadījumā savu tekstu varu atkārtot”, norāda Baurovska.

Šajā situācijā Ušakovs ir devis „Rīgas satiksmes” vadībai rīkojumu vērsties policijā ar prasību veikt izmeklēšanu – kas un kādos apstākļos izdarījis spiedienu uz Vitu Baurovsku, veidojot sižetu raidījumam „Nekā personīga”, norādot, ka, acīmredzot, tā bijusi nomelnošanas kampaņa un ja tā izrādīsies taisnība, tad vainīgajiem būs jāsaņem sods.

Jau vēstīts, ka pēc TV3 raidījuma “Nekā personīga” rīcībā esošās informācijas, “Rīgas satiksme” gadu maksājusi par tīrīšanas līdzekļiem, kuru vietā patiesībā saņēmusi parasto ūdeni.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: