Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Maijs, 2024
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Vācija pirms MH17 notriekšanas virs Ukrainas zināja par draudiem
Publicēts 27. aprīlī, 2015.
Berlīne esot zinājusi riskus, lidojot pāri kara plosītajai Austrumukrainai, pirms tika notriekts aviokompānijas “Malaysian Airlines” lidmašīnas reiss “MH17″, liecina vācu mediju rīcībā esošā informācija.

Izmeklētāji joprojām cenšas noskaidrot, kurš bija atbildīgs ar par “Malaysian Airlines” Boeing 777 notriekšanu pagājušā gada jūlijā, nogalinot visus 298 pasažierus un apkalpi, kas atradās uz klāja.

Notikušo izlēma izmeklēt arī reģionālās sabiedriskās radio organizācijas žurnālistu komanda, kura atklāja, ka divas dienas pirms katastrofas, Vācijas Ārlietu ministrija ziņoja, ka situācija šajā rajonā bija “ļoti satraucoša”, jo iepriekšējā dienā, 14. jūlijā, aptuveni sešu kilometru augstumā tika notriekta Ukrainas militārā transporta lidmašīna. Tas Ukrainas gaisa telpā radīja jaunu drošības situācijas kvalitāti, teikts paziņojumā. Šāda lidmašīnas notriekšana bija skaidrs signāls militārajiem ekspertiem, ka ir liels drauds arī pasažieru lidmašīnām.

Pamatojoties uz žurnālistu pētījumiem, šo informāciju vairākas reizes valdībai nodevuši arī vācu izlūkošanas dienesti, taču tā tālāk valsts aviokompānijām netika nodota.

Lidmašīnas notriekšanas dienā, trīs “Lufthansa” lidmašīnas lidoja pāri bīstamajai zonai, turklāt viena pāri avārijas vietai lidoja vien 20 minūtes pirms tika notriekts reiss “MH17″.

Žurnālisti norāda, ka parasti aviokompānijas tiek informētas par drošības situāciju no Transporta ministrijas puses, taču tobrīd tā nav noticis.

“Mums par situācijas nopietnību nebija ne mazākā nojausma pirms 17. jūlija,” norādīja Vācijas nacionālā aviokompānija “Lufthansa”. “Ja valdība mūs būtu brīdinājusi ar “kvalitatīvi jaunu” brīdinājumu, mūsu aviokompānija noteikti nebūtu turpinājusi lidot pāro Austrumukrainai”.

Ukraina un Rietumi apgalvoja, ka separātisti lidmašīnu notrieca izmantojot Krievijas piegādāto gaisa raķešu sistēmu, taču Maskava apgalvo, ka pie notikušā vainīga ir Kijeva.

Saskaņā ar žurnālistu informāciju, Ārlietu ministrija jautājumā par savu atbildību informāciju nesniedz, taču Federālā Transporta ministrija atbildēja, ka valdībai par situācijas nopietnību nebija nekādas informācijas līdz katastrofas brīdim.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: