Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Valsts prezidents: Izglītoti cilvēki veido stipras Latvijas pamatus
Publicēts 1. septembrī, 2017.
Kvalitatīva izglītība ir vienīgais ceļš uz stipru valsti un stipru sabiedrību. Tai ir jādod iespēja visiem Latvijas iedzīvotājiem sasniegt visaugstākās personiskās un profesionālās dzīves virsotnes, sveicot 1. septembrī, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Ir klāt diena, kad mācību iestādes atkal ver savas durvis audzēkņiem pēc vasaras brīvlaika. Tas ir liels notikums skolnieku, viņu vecāku, studentu un pedagogu dzīvē, kas vienmēr liek aizdomāties par zināšanu nozīmi mūsu visu un mūsu Latvijas attīstībā," sacīja prezidents.

Viņš norādīja, ka kvalitatīva izglītība ir vienīgais ceļš uz stipru valsti un stipru sabiedrību. Tai ir jādod iespēja visiem Latvijas iedzīvotājiem sasniegt visaugstākās personiskās un profesionālās dzīves virsotnes. Kvalitatīva izglītība ir gan zināšanas, kas tiek apgūtas mācību stundās un lekcijās, gan katra Latvijas iedzīvotāja nemitīga tiekšanās pēc jaunām prasmēm un pieredzes. "Tādēļ 1.septembrim būtu jākļūst par jauna mācību gada sākumu ne tikai mācību iestāžu audzēkņiem, bet ikvienam no mums. Izglītoti cilvēki, kuri prot savu arodu, ir varoši savā profesijā, veido stipras Latvijas pamatus," uzsvēra Vējonis.

"Iespējām iegūt kvalitatīvu izglītību ir jābūt visiem, neatkarīgi no dzīvesvietas, ienākumu līmeņa vai sociālā stāvokļa. Vienlaikus nedrīkstam aizmirst par individuālo izcilību, jo tieši paši zinošākie un viņu sasniegumi būs tie, kas iedvesmos arī citus un veicinās Latvijas izaugsmi," sacīja prezidents.

"Izglītības kvalitātes pamatā vienmēr būs visaugstākās prasības, kas jāattiecina uz visiem procesā iesaistītajiem. Vēlos pateikt paldies visiem, kuri strādā ar milzīgu atbildību pret savu darbu! Jaunajā mācību gadā aicinu skolotājus būt prasīgiem pret saviem audzēkņiem, savukārt skolniekiem un studentiem jāsagaida vislabākais pedagogu sniegums. Un, protams, novēlu, lai ģimenes ar vislielāko interesi atbalstītu bērnus viņu skolas gaitās, vienlaikus meklējot iespējas, kā pašiem kļūt vēl zinošākiem," sacīja Vējonis, novēlot jaunām
zināšanām un panākumiem bagātu mācību gadu.

Foto: Prezidenta kanceleja


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: