Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Veselības ministrs: mediķu protestu akcija nevēlama
Publicēts 26. martā, 2015.
Ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju, mediķu protesti ir nevēlami, tā šorīt intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs.

"Lai arī Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājam Valdim Kerim ir taisnība, ka veselības joma ir nepietiekami finansēta, pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā mediķu protesta akcija ir nevēlama manā uztverē," sacīja Belēvičs.

Veselības ministrija šodien prezentēs plānu, kā izlietos 55 miljonus eiro sabiedrības veselības veicināšanai un Latvija kļūtu par valsti, kurā dzīvo veselīgākie cilvēki pasaulē.

"Ja līdz šim daudzmaz veiksmīgi esam nodarbojušies ar ārstēšanu un cīnāmies ar nepietiekamiem līdzekļiem, tad jaunais plāns balstās uz to, ka svarīgāk veikt preventīvus profilaktiskus pasākumus, lai cilvēks nesaslimtu," paskaidroja Belēvičs, norādot, ka jaunais plāns ir vērsts uz veselības uzlabošanu un neparedz rīcību saistībā ar mediķu protestiem. 

Tikmēr LVSADA gatavojas skaļai protestu akcijai 20. aprīlī, dienā, kad Rīgā  norisināsies Eiropas Savienības (ES) veselības ministru sanāksme. Kā iepriekš izteicies LVSADA vadītājs Valdis Keris, Latvijas valdība ļoti pavirši skatās uz iedzīvotāju tiesībām uz pieejamiem veselības aprūpes pakalpojumiem.

“Protestu akcija varētu izpausties kā tautas sapulce, kurā dalībnieki var skaļi izteikt savu viedokli,” sacīja Keris, norādot, ka mediķi aicinās protesta akcijā piedalīties arī iedzīvotājus, kuriem ir tiesības cīnīties par kvalitatīvu veselības aprūpi.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: