Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Vienošanās atkarīga no Grieķijas politiskās gribas, uzskata Dombrovskis
Publicēts 15. jūnijā, 2015.
Vienošanās panākšana starp Grieķiju un starptautiskajiem aizdevējiem šobrīd atkarība no Grieķijas politiskās gribas, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eirozonas jautājumos Valdis Dombrovskis.

"Attiecībā uz Grieķiju, vienošanās aizvien nav panākta, līdz ar to šonedēļ ir paredzēta eirogrupas sēde, kurā vērtēs, kā rīkoties tālāk," pastāstīja Dombrovskis, piebilstot, ka rezultāts būs atkarīgs no Grieķijas politiskās gribas.

"Grieķijai būtu nepieciešams veikt tos pasākumus, kas ļautu panākt vienošanos un ļautu sekmīgi pabeigt starptautiskās aizdevuma programmu," iezīmēja Dombrovskis.

Viņš paskaidroja, ka no ekonomiskā viedokļa, gan Grieķijai, gan eirozonai kopumā labākais scenārijs būtu starptautiskās aizdevuma programmas pabeigšana, savukārt sliktākais draudošais scenārijs būtu Grieķijas bankrots, kas atnestu papildus nestabilu situāciju finanšu tirgu un atstātu negatīvas sekas uz citām eirozonas valstīm.

Vienlaikus gan viņš atzina, ka no Grieķijas joprojām dzirdamas daudzas atrunas:" Nepietiek pastāstīt, ko jūs nevēlaties. Ir jādara nepieciešamie darbi vienošanās panākšanai," sacīja EK viceprezidents, norādot, ka nepieciešama skaidra izejas stratēģija kā atjaunot finanšu stabilitāti un atgriezties pie ekonomiskās izaugsmes.

Jau vēstīts, ka pēdējās sarunas starp Atēnām un tās starptautiskajiem kreditoriem noslēgušās bez panākumiem, jo Grieķija aizvien kategoriski iebilst pret pensiju samazināšanu, uz ko uzstāj Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) un Eiropas Savienība (ES).

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: