Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Viņķele: Šadurskim ir nepieciešamās īpašības, lai kļūtu par valdības vadītāju
Publicēts 11. janvārī, 2016.
Ņemot vērā veidu, kā krita valdība, tad esam palaiduši garām iespēju diskutēt par labāko premjera amata kandidātu, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja “Vienotības” pārstāve, Saeimas deputāte Ilze Viņķele.

Viņa atzina, ka pašlaik premjera amata kandidātam izvirzīts nepieciešamais minimālo kritēriju kopums, kas ir uzticība, pārliecinošs atbalsts Saeimas vēlēšanās, kā arī pieredze parlamenta vai valdības darbā.

Runājot par “Vienotības” pārstāvja, Saeimas deputāta Kārļa Šadurska kandidatūru, Viņķele norāda, ka Šadurskis ir izturējis vēlēšanu pārbaudi un “pilnīgi noteikti ir pārliecinoši ievēlēts Saeimā” un kopumā ir spilgts politiķis. Vienlaikus deputāte pauda viedokli, ka šaubās, vai viņš spēs būt neatkarīgs savu lēmumu pieņemšanā.

“Pirms Šadurska iespējamās nominēšanas par premjera kandidātu ir jābūt skaidrībai, cik viņš būs patstāvīgs kā premjers savā lemšanā un vai Šadurska virzīšana valdības vadītāja amatā vēl vairāk nepadziļinās iekšējās nesaskaņas “Vienotībā”,” pauda deputāte.

Vaicāta, vai, ja Šadurskis netiks nominēts premjera amatam, tad vai “Vienotība” būs zaudējusi savu iespēju vadīt valdību, Viņķele norāda, ka “Vienotības” premjera amata kandidāta nominēšanas tiesības karājas mata galā.

Vērtējot saspringto situāciju partijā, Viņķele pauda viedokli, ka tie ir augļi vairākus gadus ilgušai situācijai, kad viena darbakārtība partijā ir publiska, bet otra ir nodomos un iecerēs.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis jaunās valdības veidošanu plānojis uzticēt “Vienotības” pārstāvim Kārlim Šadurskim.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: